maandag 16 december 2013

Weg met dat Woord: KIDS!


Het blijkt dat veel mensen een grote hekel hebben aan het woord "kids" als hip alternatief voor "kinderen". Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie.
Er zijn meer woorden waar we een hekel aan hebben, maar "kids" steekt dar ver bovenuit met 40% van de stemmen. Meer over dat onderzoek lees je hier.

Als mensen zich hieraan storen is het tijd om er wat aan te doen. Reden om eens te onderzoeken of enhoe het woord "kids" op onze eigen site gebruikt wordt...

Hoe vaak gebruiken wij "Kids"?

Op onze site Huurtent.nl wordt "Kids" met name gebruikt bij de beschrijving van diverse campings, als het gaat over voorzieningen of aktiviteiten die er juist zijn voor de kinderen. Verder gebruiken wij "kids" op één van de camping-icoontjes die aangeven dat de camping bijzonder geschikt is voor kleinere kinderen. Dat is functioneel gebruik.

Uiteindelijk telden we in ruim 3.000 campingteksten 'slechts' 80 keer het woord "Kids". In 18 van de gevallen ging het om de naam van de kinderclub op de camping, b.v. Kids club, Campingkids, Koos Kids Club en Kidscity.  In de rest van de gevallen hebben we het woord  "Kids" vervangen door "kinderen".  Dat leest weer prettiger voor 40% van de bezoekers.

  

 

Geen opmerkingen: