woensdag 8 januari 2014

Fusie reisbureaus D-reizen en VakantieXperts - is dit de oplossing?

RTL Nieuws meldt vanochtend dat de grote reisbureauketens #D-reizen en #VakantieXperts mogelijk gaan fuseren. Reisbureaus hebben het moeilijk nu iedereen zijn vakantie via internet boekt. Toen #OAD in september failliet ging wegens te laat inspelen op de internet-ontwikkelingen, nam D-Reizen ook al een aantal van de Globe-reisbureaus over van OAD.



Schaalvergroting lijkt nu de strategie te zijn om te overleven. Tegelijkertijd is de vraag naar persoonlijk en gespecialiseerd reisadvies ook groeiend, en zelfstandig reisadviseurs (#ZRA) spelen hier op in aan de andere kant van het spectrum.

Het blijft in ieder geval moeilijk om als reisbureau of ZRA toegevoegde waarde te geven aan het kiezen en plannen van een vakantie nu via internet zo makkelijk en zoveel informatie te vinden is. Als je weinig tijd hebt, persoonlijk contact en vertrouwen waardeert, of het moeilijk vindt om de weg te zoeken in de jungle van internet, dan is het reisbureau of ZRA een prima alternatief.

Voor de keuze van een goede kampeervakantie hoef je niet ver te zoeken. Via de site http://www.huurtent.nl/ kun je alle aanbieders en mogelijkheden vergelijken. Eigenlijk je internet-reisbureau voor kampeervakanties.

Geen opmerkingen: