maandag 20 januari 2014

Wordt het een stacaravan of toch de eigen Eriba?

Dertien procent meer bezoekers trok de vakantiebeurs dit jaar, totaal ruim 117.000 mensen.  Zondag 19 januari was de laaste dag.  Veel campings en campingketens profileerden zich met een eigen stand, en een prominente plaats voor tenten was ingericht in hal 12,  Camping by Night.

De camping is nog steeds de op één na meest favoriete plek om de vakantie door te brengen. Vaak in eigen tent of caravan, maar ook een gehuurde accommodatie is populair.  

 Ik ontmoette Ria en Henk op de vakantiebeurs, een gepensioneerd stel dat al een leven lang op vakantie naar de camping gaat . De laatste jaren met hun eigen Eriba caravan, waarmee ze van camping naar camping trekken gedurende voor- en naseizoen.  Een fantastische manier om veel te zien en te beleven volgens Ria.
 
 
Toch overwegen ze om hun caravan te verkopen en voortaan stacaravans te huren op diverse campings en route in Frankrijk. De belangrijkste redenen om hun favoriete Eriba weg te doen: de voorbereiding, het gesjouw, het inpakken, opruimen en schoonmaken, de zorg om de winterstalling.  

Flexibiliteit leveren ze maar weinig in. Buiten het hoogseizoen kun je vaak je aankomst- en vertrekdatum per dag kiezen en kun je dus makkelijk om de paar dagen van camping wisselen. Je hoeft alleen je eigen koffer in te pakken.

Ook niet onbelangrijk: de huurprijzen zijn in deze periode erg laag; zo laag dat ze makkelijk concurreren tegen de kosten van een eigen caravan op een staanplaats. 

Henk en Ria hebben nog de tijd om te beslissen wat ze gaan doen, maar ze zijn intussen de route voor de voorjaarsvakantie al aan het uitstippelen.  Wat het ook wordt, de eigen caravan of huuraccommodaties onderweg, de vrijheid van het campingleven blijft trekken.

Geen opmerkingen: