maandag 10 augustus 2009

Echte Feedback?

Net als de meeste serieuze sites verzamelen wij van allerlei statistieken over onze gebruikers. Bijvoorbeeld hoeveel unieke bezoekers per week,dag,uur; waar komen ze vandaan en hoelang duurt het bezoek, welke zoekwoorden worden gebruikt, welke pagina´s worden bezocht enz. Dat levert dan weer bergen cijfers op die geanalyseerd kunnen worden om de site aan te passen.

Soms krijgen we emails met suggesties ter verbetering, of met opmerkingen over foute vermeldingen. Daar zijn we geweldig blij mee, want wij kunnen niet alles bedenken en ook wij maken fouten. Die mails zijn helaas incidenteel, en we hebben gezocht naar een manier om betere feedback te krijgen.

Sinds kort doen wij een proef met Kampyle, waarbij onze bezoekers gevraagd worden om feedback over onze site. Wij hopen zo meer te weten te komen over mogelijke verbeteringen.

Wij zijn reuze benieuwd naar de eerste reakties. De aanpak van Kampyle is wezenlijk anders dan bij een gestructureerde survey, lees eens dit artikel van Ariel Finkelstein van Kampyle.

Zodra we voldoende gegevens hebben zal ik hier melding maken van onze ervaringen.

Geen opmerkingen: