dinsdag 3 mei 2011

4 sterren campings: Wat zegt het aantal sterren over de kwaliteit?

Het aantal sterren dat een camping voert, is een aanduiding van het voorzieningen-niveau, maar niet van de kwaliteit, ligging of staat van onderhoud van de camping. Per land zijn ook de normen van toekenning, de manier waarop dit gedaan wordt en de instantie die de sterren toewijst, verschillend.

Het is dus een prima keuze om een camping met minder sterren te kiezen voor je kampeervakantie; vier sterren is niet automatisch de beste keuze. Er zijn veel campingeigenaren die bewust een lager voorzieningenniveau aanhouden, en niet in het bijzonder voor tarief of kosten.

Een tweesterren camping kan bijzonder schoon, verzorgd, vriendelijk en gastvrij zijn, maar als er geen zwembad is zal ie nooit veel sterren krijgen. Baseer je oordeel dus niet alleen op de sterren!

De kwaliteit, ligging en staat van onderhoud zul je dus ook uit andere gegevens moeten halen. Voor ligging van een camping gebruiken wij diverse icoontjes: bos, bergen, groen, water, strand. verder vind je ook een Google maps - landkaartje met de geografische ligging terug. Da's weer handig om je te oriƫnteren in welke regio en gebied de camping ligt, en welke andere campings er dichtbij liggen. Een indicatie van de (algemene) kwaliteit vind je terug als beoordelingscijfer. Wij hebben dit cijfer samengesteld uit diverse beschikbare bronnen en aangevuld met onze eigen gegevens. Wees voorzihtig om dit als absolute maatstaf te nemen; het is een beoordeling van het verleden, niet van de toekomst.

Voor een overzicht van onze campings met 2, 3 of 4 sterren:
2 sterren campings
3 sterren campings
4 sterren campings

Geen opmerkingen: